Juustot Det finns 1 produkt.

Underkategorier

  • Parmigiano Reggiano
    Parmesan, är det franska ordet för it. parmigiano. Båda orden betyder "från Parma" eller parmesansk/parmesisk.Parmesan används ofta som namn åt osten Parmigiano-Reggiano eller för att beteckna ostar som liknar Parmigiano-Reggiano i smak och utseende (som Grana Padano, en annan italiensk hårdost).Parmigianokonsortiet har lyckats att, genom diverse beslut och brottmål, skydda även beteckningen Parmesan i EU, så att uttrycket Parmesan eller likartade namn inte får användas för någon annan ost än Parmigiano-Reggiano. Utanför EU är dock inte Parmesan ett skyddat namn och där kan ostar produceras och kallas parmesan.Tyskland och i viss mån Österrike accepterade inte att Parmesan var en skyddad beteckning utan hävdade att namnet blivit generiskt och kunde täcka en lång rad av ostar. I domstolsbeslut C-132/05 EU mot Tyskland förlorade dock Tyskland och domstolen kom fram till att Parmesan inte är en generisk term och är knutet till Parmigiano-Reggiano och ingen annan ost. I och med det blev Tyskland tvunget att förbjuda försäljningen av en kopia som hette Parmesan. ParmesanÄkta Parmesan är stämplad i skalken med svarta bokstäver och exempelvis i Asien har osten ett äkthetsintyg, i och med att äkta Parmigiano-Reggiano kan vara mycket åtråvärd.Parmesan tillhör gruppen matlagningsost och kommer från Italien.
  • Grano Padano
    Grana Padano är en italiensk hårdost som ofta förväxlas med den äkta parmesanosten Parmigiano-Reggiano. Grana Padano produceras i hela Podalen i fem regioner där nedanstående provinser äger rätt att tillverka den. Grana Padano är skyddad av italienska ursprungsmärkningen, Denominazione di Origine Protetta (DOP). I vissa sammanhang är den även känd som ostarnas ost.
  • Pecorino
    Pecorino är lagrad fårost som härstammar från Italien.Pecorino betyder fårost och den tillverkas i flera regioner i Italien. Osten finns både som färsk, mellanlagrad och vällagrad och det gör att skalet varierar i färg och smak. Ibland gnids skalet med tomat, olivolja eller aska, allt enligt den lokala traditionen. Arom, doft och smakintensitet varierar beroende på dess ursprung, mjölkens kvalitet och självklart lagringstiden. En pecorino kan ibland innehålla en mindre kvantitet komjölk. Pecorino är huvudingrediens i pesto.
  • Scamorza
    Scamorza is an Italian cow's milk cheese, similar to mozzarella. It can also be made from other milks, but that is less common.Smoked Scamorza Scamorza is a plastic curd cheese, in which the fresh curd matures in its own whey for several hours to allow acidity to develop by the process of lactose being converted to lactic acid. Artisanal cheesemakers generally form the cheese into a round shape, and then tie a string around the mass one third of the distance from the top, and hang to dry. The resulting shape is pear-like. This is sometimes referred to as "strangling" the cheese. The cheese is usually white in color unless smoked. When smoked, the color is almond with a lighter interior. Scamorza can be substituted for mozzarella in most dishes as can any other cheese but the resulting taste will be much stronger and more dominant. It is reputed to melt better in baking. Using the smoked variety adds a nice background flavor in replacement of mozzarella. In Italy, scamorza is more commonly made in the south rather than the north. Technically, scamorza is a product of Puglia, where it is made throughout Bari Province However, it is available across the country, both in the unsmoked and smoked forms. Mario Batali cites grilled scamorza as a traditional dish in Neapolitan cooking.Scamorza in Bari is made from sheep's milk. This is not necessarily true of cheeses called scamorza outside the EU.
Visar 1 - 1 av 1 artikel
Visar 1 - 1 av 1 artikel