Kallskuret
Kontakta oss: info@italianherkut.fi

Kallskuret Det finns 1 produkt.

Underkategorier

  • Salami
  • Prosciutti
  • Coppa
  • Bresaola
  • Salsicce
    Salsiccia är en korvsort med ursprung i Italien. I Italien betyder salsiccia korv av fläskkött smaksatt med vitlök och pepparkorn. Det finns många varianter, men mycket grovt malet svinkött av fina delar (som karré), vitt vin, svartpeppar, salt och litet vitlök är en vanlig komposition. Örter som rosmarin eller fänkål är också vanliga smaksättare. Korvsmeten stoppas i fjälster av svintarmar till ungefär samma storlek och tjocklek som isterband. Den kan ätas utan lagring och tillagas genom stekning i panna eller ugn eller genom grillning. Korven är en så kallad råkorv och innanmätet kan klämmas ur och användas som färs i pastarätter med mera.
  • Mortadella
    Mortadella di Bologna är en italiensk korv, oftast cirka 8-10 cm i diameter, ibland även tillverkad med rektangulärt tvärsnitt.Mortadella skall innehålla kalv- och fläskkött, tunga samt finskuret späck. Den är kryddad med myrten, lagerblad och salt. Ofta har även någon inlagd grönsak tillsatts, till exempel oliver eller soltorkade tomater. Korven röks först lätt och kokas sedan. Den serveras i tunna skivor, smaken är mild. Användningsområdena är många, som smörgåspålägg, i förrätter (antipasto), eller som fyllning i dubbelvikta schnitzlar.
Visar 1 - 1 av 1 artikel
Visar 1 - 1 av 1 artikel