Готовые рецепты
Жизнь как рецепт для блюда. Если вы будете следовать обычные ингредиенты вы уже знаете это, но торт будет вкусным, но по достоинству оценят,или скоро забудут. Это всегда занимает немного гения в каждом рецепте, чтобы убедиться, что он не умирает последней вкус.Здесь вы можете найти некоторые из типичных итальянских рецептов. Но самое лучше...
Жизнь как рецепт для блюда. Если вы будете следовать обычные ингредиенты вы уже знаете это, но торт будет вкусным, но по достоинству оценят,или скоро забудут. Это всегда занимает немного гения в каждом рецепте, чтобы убедиться, что он не умирает последней вкус.Здесь вы можете найти некоторые из типичных итальянских рецептов. Но самое лучшее, что вы можете достичь их самым простым способом, используется непосредственно в товарах в нашем магазине! Еще более легкий способ, чтобы принести немного "из Италии в вашем собственном доме! :)
Еще

Готовые рецепты Нет товаров в этой категории.

Подкатегории

  • Lasagne

    Lasagne on Emilia-Romagnan maakunnalle hyvin tyypillinen ruokalaji. Lasagnesta on olemassa ei variaatioita, riippuen hieman missä maailmankolkassa sitä valmistetaan. Me tutustutamme teidät tyypillissimpään tapaan valmistaa lasagnea: jauheliha- ja valkokastikkeella.

    Ainekset 4 henkilölle

    ~ 300 -400 grammaa (mieluiten vihreitä) lasagnelevyjä joiden valmistuksessa on käytetty kananmunaa
    ~ 400grammaa jauhelihakastiketta
    ~ 500ml valkokastiketta
    ~ parmiggiano

    Yleensä lasagnelevypakkauksen kyljessä olevassa reseptissä lukee, ettei ole tarpeen keittää levyjä ennen uuniin laittamista. Henkilökohtaisen kokemuksemme perusteella suosittelemme kuitenkin lasagnelevyjen käyttämistä kiehuvassa vedessä n. 5 minuutin ajan ennen uunivuokaan laittamista. Näin lopputuloksesta tulee pehmeämpi ja lasagnen kuiva lopputulos vältetään.

    Kun olet kiehauttanut lasagnelevyt kattilassa, ota esiin uunivuoka. Peitä pohja jauhelihakastikkeella, valkokastikkeella sekä muutamalla hyppysellisellä raastettua parmigianoa. Levitä pohjalle tasaisesti yksi kerros lasagnelevyjä. Toista 4-5 kerroksen verran ( jauhelihakastike, valkokastike, parmigiano, lasagnelevyt). Kerrokset riippuvat ainesten määrästä ja siitä, kuinka monta kerrosta halutaan valmistaa).

    Viimeiseen, eli päällikerrokseen tulee laittaa jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja reippaammanlaisesti parmigianoa.

    Lasagnen paistoaika on n.20min 200 asteessa. Tarkkaile lasagnea uunissa, paistoajan näet myös siitä, kun ylimpään kerrokseen alkaa muodostua rapea kuori. Silloin on aika ottaa lasagne pois uunista.

    Jaa kypsä lasagne veistä käyttäen sopivan kokoisiin annoksiin, ja anna jäähtyä 5-10 minuuttia ennen annoskokojen laittamista lautasille.

    Näin siis valmistetaan Italian Herkkujen kotona lasagne-ateria! Buon appetito!

  • Pizza
    Pizzan valmistusohje:

    Tällä ohjeella Italian Herkut valmistaa joka viikkoiset pizzapäivän pizzat. Tämä ei ole alkuperäisen pizzan valmistusohje, vaan ohje joka on muokkautunut meidän omien kokemustemme ja kokeilujemme perusteella. Raaka-aineet ovat yksinkertaiset, mutta valmistustapa ja raaka-aineiden määrät voivat vaihdella paikasta sekä valmistajasta riippuen.
    Näin tutustutte myös pizzapohjan tekemisessä käytettäviin raaka-aineisiin jotka voittekin tilata helposti suoraan Italian Herkuista.

    Pizzataikinaan tarvitset:
    ~ 500g pizzajauhoja
    ~ 1 teelusikallinen ekstra neitsyt oliiviöljyä
    ~ 1½ teelusikallinen suolaa
    ~ 1 teelusikallinen sokeria (tai hunajaa)
    ~ 2½ teelusikallista kuivahiivaa
    ~ 300ml kädenlämpöistä vettä

    Tomaattikastike:
    ~ 4 teelusikallista ekstra neitsyt oliiviöljyä
    ~ ½ pilkottu sipuli
    ~ 1 valkosipulin kynsi
    ~ 1 teelusikallinen suolaa
    ~ 1 teelusikallinen oreganoa
    ~ 2-3 basilikan lehteä
    ~ tomaattikastiketta

    Pizzapohjan valmistus:
    Lisää jauhot suurehkoon kulhoon. Tee sormella kolo jauhojen keskelle. Ota pieni lasikulho ja lisää 100ml kädenlämpöistä vettä. Lisää kuivahiiva. Kaada vesi jauhokulhoon. Lisää toiseen pieneen kulhoon 100ml kädenlämpöistä vettä, johon lisäät joukkoon suolan. Lisää ekstra neitsyt oliiviöljy ja kaada seos jauhokulhoon. Ota viereen hieman jauhoja ja 100ml kädenlämpöistä vettä. Lisää jauhot ja vedet vähitellen saadaksesi koostumuksesta halutunlaisen. Oikeanlainen koostumus on pehmeä ja hieman elastinen (käytetyistä jauhoista riippuen tähän saatetaan tarvita hieman vettä).
    Jatka taikinan vaivaamista kunnes se on sileä ja pehmeä. Lisää hieman jauhoa ison kulhon pohjalle, ja laita taikina kulhoon (muista että taikinasta tulee kaksinkertainen kohotessa). Peitä kulho puhtaalla liinalla, laske kulho huoneenlämpöiseen, vedottomaan tilaan, kuten esimerkiksi uuniin.
    Anna taikinan kohota n.2 tuntia, jonka jälkeen nosta pizzataikina puhtaalle tasolle. Tätä ohjetta seuraten pitäisi tulla kaksi pellillistä taikinaa, josta riittää 4 henkilölle.

    Tomaattikastikkeen valmistus:
    Tavallisesti pizzerioissa käytetään ainoastaan tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia. Ei siis ole välttämätöntä käyttää tomaattikastiketta. Mutta tämä ohjehan on Italian Herkkujen soveltama, ja meillä käytetään tomaattikastiketta joka valmistetaan joka kerta seuraavanlaisesti:
    Paista sipuli ja valkosipuli kattilassa oliiviöljyn kera. Kun sipuli ja valkosipuli ovat kuullottuneet, lisää tomaattikastike kattilaan. Lisää hyppysellinen suolaa, oreganoa, basilikaa ja puoli lasia vettä. Anna padan porista n.20-30min.
    Neuvo: tomaattikastike on helpompi levittää pizzan päälle (ja parempi myös lapsille jotka eivät halua nähdä vihannesten paloja ruuassa ) jos ensin sileytät sen ensin sauvasekoittimella.
    Pizzan valmistus:
    Jaa taikina kahteen osaan. Jaa useampaan osaan jos haluat tehdä usean pienemmän pizzan. Kauli pizzaphjat sopivan kokoisiksi, jotta ne mahtuvat uunipellille. Kun olet kaulinut taikinan, nosta pizzapohjat leivinpaperin päälle. Tässä vaiheessa levitä tomaattikastike ja mozzarella (kahdelle pellilliselle pizzaa riittää neljä 125gramman mozzarellaa). Lisää lisukkeet oman maun mukaan.
    Huom! suosittelemme lisäämään kuivat lisukkeet (kuten salamin) ennen mozzarellaa. Näin vältät salamin kuivumisen uunissa.

    Suosittelemme paistamaan pizzat 225 asteessa tavallisessa, ei kiertoilmauunissa. Kiertoilmauuni estää pizzan kohoamisen. Paistoaika on n. 15-20min / pelti. Kannattaa muistaa vaihtaa peltien paikkaa viiden minuutin välein tasaisen kypsymisen takaamiseksi.

    Ei muuta kuin BUON APPETITO!
  • Strozzapreti Pasticciati
    Tänään Italian Herkkujen lounaspöydässä syötiin strozzapreti-pastaa ja pasticciato-kastiketta (bolognese-kastike + kerma). Alla ohje, joka saa taatusti veden kielelle!

    -Neljälle

    -400g strozzapreti-pastaa
    -300g jauhelihakastike
    -125ml kerma
    -100gr kinku
    - parmigiano qb.

    Lisää strozzapreti-pasta kiehuvaan veteen. Lisää suola oman maun mukaan. Anna kiehua n.10-13 minuuttia. Strozzapreti-pastan kiehuessa, ota paistinpannu ja lämmitä siinä kastike miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon puolet kermasta ja sekoita. Tehdäksesi kastikkeesta vielä maukkaampi, lisää joukkoon 100grammaa kinkku suikaleina / paloina sekä raasta joukkoon Parmiggiano Reggiano –juustoa.
    Kun strozzapreti-pasta on kypsää (saavat jäädä hieman kovemmiksi, “al dente”, kuin tavallinen pasta) kaada vesi pois ja lisää paistinpannulle kastikkeen joukkoon hetki sekoittaen.
    Ei muuta kuin Buon Appetito!
  • Piadina
    Piadina on tyypillinen Romagnan alueen tuote, joka on suosittu niin arkena kuin juhlapäivinäkin.

    Piadat ovat pehmeitä, litteitä leipiä, joita voidaan käyttää monin eri tavoin. Ne voivat olla makeita tai suolaisia - esimerkiksi täytteeksi sopii pehmeää juustoa, kinkkua tai tomaattia, mozzarellaa ja rucolaa. Jos taas halaut tehdä makean piadan, sopii täytteeksi Nutella. Aitojen piadinojen valmistuksessa käytetään sian rasvaa, joka kannattaa ottaa huomioon jos on ruoka-aine rajoituksia.

    Tänä iltana pyödästä löytyi seuraavanlaisia piadinoja:

    ~ piadina mortadellalla ja Parmigiano Reggiano
    ~ piadina speckillä ja salaatilla
    ~ piadina tonnikalalla, majoneesilla, tuoreilla tomaateilla ja salaatilla
    ~ piadina ilmakuivatulla kinkulla, mozzarellalla ja rucolalla


    Helppo, nopea ja erittäin maukas ateria joka on perheen pienempienkin mieleen!
  • Spianata
    Spianata! (Romagnan maakuntalaisille), muille focaccia, schiacciata jne.
    Kuka ei vielä tunne spianataa tässä lyhyt esittely:

    Focaccia on suosittua Italiassa, jossa sitä syödään esimerkiksi oliiviöljyllä ja yrteillä maustettuna sekä vihanneksilla, juustolla tai lihalla päällystettynä. Yleensä sekä leipä että päällysteet paistetaan samalla kertaa.
    Uskotaan, että muinaiset etruskit tai kreikkalaiset olisivat kehittäneet alkuperäisen reseptin, mutta nykyisin focaccia mielletään ligurialaiseksi ruoaksi.

    Focaccia syödään sellaisenaan tai pääruoan lisukkeena. Sitä käytetään myös kerrosvoileipien leipänä.

    Focaccia-taikina tehdään gluteenipitoisista jauhoista, öljystä, vedestä, sokerista ja leivinhiivasta.
    Focaccian taikina muistuttaa pizzataikinaa. Taikinan pintaa rikotaan haarukalla, jotta hiivan muodostama hiilidioksidi pääsee pakenemaan leivästä, eikä pullistaisi leivän sisään "taskuja".

    Spianatan ainekset:

    ~500grammaa jauhoja
    ~300ml vettä
    ~3 lusikallista oliiviöljyä
    ~2 teelusikallista suolaa
    ~3 teelusikallista hiivaa
    ~1 teelusikallinen sokeria
    ~merisuolaa maun mukaan
    ~rosmariinia maun mukaan

    Taikinan valmistus:

    Lisää jauhot suurehkoon kulhoon. Tee sormella kolo jauhojen keskelle. Ota pieni lasikulho ja lisää 100ml kädenlämpöistä vettä. Lisää kuivahiiva. Kaada vesi jauhokulhoon. Lisää toiseen pieneen kulhoon 100ml kädenlämpöistä vettä, johon lisäät joukkoon suolan. Lisää ekstra neitsyt oliiviöljy ja kaada seos jauhokulhoon. Ota viereen hieman jauhoja ja 100ml kädenlämpöistä vettä. Lisää jauhot ja vedet vähitellen saadaksesi koostumuksesta halutunlaisen. Oikeanlainen koostumus on pehmeä ja hieman elastinen (käytetyistä jauhoista riippuen tähän saatetaan tarvita hieman vettä).
    Jatka taikinan vaivaamista kunnes se on sileä ja pehmeä. Lisää hieman jauhoa ison kulhon pohjalle, ja laita taikina kulhoon (muista että taikinasta tulee kaksinkertainen kohotessa). Peitä kulho puhtaalla liinalla, laske kulho huoneenlämpöiseen, vedottomaan tilaan, kuten esimerkiksi uuniin.
    Anna taikinan kohota n.2 tuntia, jonka jälkeen nosta pizzataikina puhtaalle tasolle. Tätä ohjetta seuraten pitäisi tulla kaksi pellillistä taikinaa, josta riittää 4 henkilölle.

    Spianatan valmistus:

    Levitä taikina tasaisesti jauhoja ja kaulinta apuna käyttäen. Ota leivinpaperi, levitä 2 lusikallista oliiviöljyä leivinpaperi päälle ja levitä taikina leivinpaperille. Voitele taikina oliiviöljyllä ja lisää päälle merisuolaa sekä rosmariinia maun mukaan. Laita taikina uunipellille ja uuniin (älä laita uunia päälle, ainoastaan valo!) kohoamaan 30-40 minuutiksi.

    Taikinan kohoamisen jälkeen laita uuni päälle 200 asteeseen. Kun uunilämpötila on 200°, voi taikinan laittaa uuniin n.30 minuutiksi, tai kunnes pinta on kauniin ruskea päältä.

    Anna spianatan jäähtyä ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Spianatan kera sopii erittäin hyvin eri leikkeleet ja juustot.
  • Tiramisù
    Tässä ohje:
    Tiramisu 4 annosta

    ~250gr mascarpone-juustoa
    ~3 munaa
    ~120gr sokeria
    ~4 kuppia kahvia
    ~100 g Savoiardi-keksejä
    sokeritonta kaakaojauhetta

    1. Jaa keltuaiset ja valkuaiset tarkasti. Vatkaa valkuaiset. Lisää valkuaisten joukkoon puolet sokerista. Vatkaa kiinteäksi vaahdoksi.
    2. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon Mascarpone-juusto puulusikalla varovasti nostellen. Samoin valkuaisvaahto.
    3. Kaada kylmä kahvi erilliseen kulhoon ja kieräytä siinä NOPEASTI Savoiardi-keksejä sen verran, että n. 5 cm.korkean uunivuokasi pohja täyttyy.
    4. Kaada päälle aikaisemmin valmistamasi mascarponevaahto. Tasoita.
    5. Toista kohdat 3 ja 4. Näin saat useamman kerroksen Tiramisua. Tässä vaiheessa halutessasi voit lisätä joukkoon suklaahippuja.
    6. Ripota päälle siivilällä kaakaojauhetta niin paljon, että pinta on täysin peitossa.
    7. Laita jääkaappiin n.kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.
  • Jauhelihakastikke
    Teille, ketkä haluatte tehdä kaiken alusta saakka itse, annamme Italian Herkkujen reseptin jauhelihakastikkeen tekoon.

    Jauhelihakastikkeen ohje:

    ~Porkkana/selleri/sipuliseos
    ~300grammaa naudan jauhelihaa
    ~3 suurta salsicca-tuoremakkaraa (tai 300grammaa porsaan jauhelihaa sekä hyppysellinen
    ~suolaa ja mustapippuria)
    ~1 lasi punaviiniä
    ~1 tuubi tomaattipyreetä
    ~1 teelusikallinen suolaa

    Valmistus: lisää pannulle oliiviöljyä sekä porkkana/selleri/sipuliseos. Anna kuullottua hetken.
    Lisää jauheliha ja tuoremakkarat (tai porsaan jauheliha sekä suola/pippuri).
    Kun liha on ruskistunut, lisää punaviini ja anna kiehua muutaman minuutin ajan.
    Lisää vettä niin, että jauheliha peittyy kokonaan.
    Lisää 1 tuubi tomaattipyreetä ja teelusikallinen suolaa. On tärkeää antaa kastikkeen tekeytyä alhaisessa lämpötilassa ainakin kahden tunnin ajan tai ainakin kunnes kastikeen koostumus on tiivis.
    Pitkä keittoaika sallii makujen sekoittumisen keskenään tuoden kaikkien ainesten maun esille valmiissa kastikkeessa.
  • Valkokastikkeen
    Teille, ketkä haluatte tehdä kaiken alusta saakka itse, annamme Italian Herkkujen reseptin valkokastikkeen tekoon.

    Ainekset
    1 litra maitoa
    80grammaa voita
    jauhoja
    ½ teelusikallista suolaa

    Valmistus: laita voikimpale kattilaan, anna sulaa ja lisää jauhoja sen verran että voi kiinteytyy jatkuvasti sekoittaen. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.
    Seoksesta pitäisi tulla kiinteä. Ota kattila liedeltä ja lisää kädenlämpöinen maito puulusikalla sekoittaen.
    Laita kattila uudelleen liedelle, matalaan lämpötilaan kunnes valkokastike alkaa kiehua.
    Lisää suola ja valkokastike on valmis!

    Halutessaan voit lisätä muskottipähkinää ohjeeseen.
  • Palkokasvikeitto, La...
    Ainekset neljälle henkilölle:
    350grammaa palkokasviminestronea
    puolikas sipuli
    2 kuorittua tomaattia
    ekstra neitsyt oliiviöljyä
    suolaa
    pippuria
    Palkokasvit minestrone 500 gr, La Madre Terra

    Lisää pannulle 8 lusikallista oliiviöljyä. Ruskista sipuli pannulla.
    Lisää pannulle kuorettomia tomaatteja ja anna maustua.
    Lisää palkokasvisekoitus pannulle (tätä ennen palkokasviminestrone on täytynyt laittaa likoamaan veteen vähintään 8 tunniksi.)
    Kun palkokasvisekoitus on pannulla, peitä vedellä ja mausta suolalla.
    Keitä pannulla kunnes palkokasvisekoitus on kypsää.
    Puolet palkokasvisekoituksesta täytyy jauhaa vihannesmyllyn läpi ja sekoittaa pannulla olevien kanssa taas yhteen. Nauti oliiviöljytilkan ja mustapippurin kera.
  • Gnocchi di patate
    Preparare i gnocchi con la Farina sprint della spadoni è molto più semplice e veloce che con il sistema tradizionale, che richiede la cottura preventiva delle patate.

    Per ottenere ad esempio 500gr di gnocchi (3 porzioni) versare a pioggia mescolando 250gr di preparato gnocchi sprint e 250ml di acqua fredda. E' sbagliato versare l'acqua nel preparato.
    Lavorare bene fino ad ottenere un impasto omogeneo.

    Quindi, dividete l'impasto in tanti filoni dello spessore di 2-3 centimetri e iniziate a tagliare i vostri gnocchi riponendoli su una superficie o un vassoio infarinato.
    Strisciare gli gnocchi su un riga gnocchi premendo leggermente con il pollice. Si formerà una cavità perfetta per il sugo. Lasciate riposare i vostri gnocchi per 15 minuti.
    Gli gnocchi ottenuti si possono tranquillamente congelare.
    Cucinare gli gnocchi cosi formati in una pentola con abbondante acqua salata in ebollizione per 1 o 2 minuti, togliendoli quando saliranno a galla, con un mestolo forato.
    Condire a piacere e servire subito.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Ingredienti
    Patate 1 kg
    Uova 1
    Farina 300 g
    Sale q.b.

    La prima cosa da fare è preparare le patate: lavatele e, senza sbucciarle, mettetele in una pentola con dell'acqua salata e lasciatele bollire (per la preparazione degli gnocchi di patate vi consiglio di utilizzare delle patate farinose rosse). Ancora calde, sbucciatele, schiacciatele e mettetele su un piano di lavoro ben infarinato.

    Aggiungete un pizzico di sale, la farina e impastate il tutto fino ad ottenere un composto compatto ma allo stesso tempo soffice. A questo punto aggiungete un uovo e continuate ad impastare fino ad ottenere un impasto senza grumi e compatto.

    Quindi, dividete l'impasto in tanti filoni dello spessore di 2-3 centimetri e iniziate a tagliare i vostri gnocchi riponendoli su una superficie o un vassoio infarinato.
    Strisciare gli gnocchi su un riga gnocchi premendo leggermente con il pollice. Si formerà una cavità perfetta per il sugo. Lasciate riposare i vostri gnocchi per 15 minuti.
    Gli gnocchi ottenuti si possono tranquillamente congelare.
    Cucinare gli gnocchi cosi formati in una pentola con abbondante acqua salata in ebollizione per 1 o 2 minuti, togliendoli quando saliranno a galla, con un mestolo forato. condire a piacere e servire subito.

    Curiosità
    Gli gnocchi possono essere preparati in diversi colori, semplicemente aggiungendo alcuni ingredienti come un cucchiaino di salsa di pomodoro, di spinaci lessi ben strizzati o di nero di seppia (quest'ultimo solo se accompagnati da una salsa di pesce).
  • Fiocchetti,...
    Le chiacchiere sono un tipico dolce italiano, chiamato anche con molti altri nomi regionali. Sono tipici dolci di carnevale.
    Hanno la forma di una striscia, talvolta manipolata a formare un nodo (in alcune zone prendono infatti il nome di fiocchetti). Sono fatte con un impasto di farina che viene fritto o cotto al forno e successivamente spolverato di zucchero a velo.
    Le chiacchiere sono conosciute con nomi differenti nelle diverse regioni italiane: Per quanto ci riguarda si chiamano Fiocchetti :)

    Eccovi la Ricetta di Nonna Italian Herkut: Anche qui la ricetta può variare da casa a casa. Questa è quella che facciamo noi a casa nostra ;)

    Ingredienti:
    -2 uova
    -2 etti di farina
    -2 cucchiai di olio
    Impastate tutti gli ingredienti e lavorate a lungo fino ad ottenere un impasto liscio ed elastico.
    Formate una palla, coprite con un telo e lasciate riposare per 30 minuti.
    Al termine dei 30 minuti lavorate ancora la pasta per qualche minuto, poi tirate una sfoglia sottilissima con il matterello.
    Tagliate dalla sfoglia così ottenuta delle strisce della larghezza di circa 8 cm, quindi con una rotella ricavatene tanti rettangoli ed effettuate due tagli paralleli per il lungo.
    Friggete le chiacchiere, poche per volta, in abbondante olio bollente, scolatele con un mestolo forato quando saranno dorate ed appoggiatele sulla carta assorbente.
    Lasciatele raffreddare e cospargetele con lo zucchero a velo.
  • Castagnole
    Le castagnole sono un dolce carnevalesco diffuso in tutta Italia.
    Impastati gli ingredienti principali uova, zucchero, farina e burro si formano delle palline che vengono poi fritte in olio bollente. Vengono servite con zucchero a velo o, in alcune varianti, anche con alchermes o miele. Ne esistono due varianti: una senza ripieno ed un'altra con ripieno alla crema pasticcera, alla panna o crema di cioccolato. Altra variante è quella che prevede la cottura al forno.

    Qui vi diamo la ricetta che utilizziamo in casa Italian herkut :)
    Ingredienti:
    200 gr Farina
    50 gr Zucchero
    1/2 scorza grattugiata di limone
    40 gr Burro (oppure olio 1-2 cucchiai)
    2 Uova
    1 pizzico di Sale
    1 bustina di lievito vanigliato (oppure: 8gr Lievito chimico in polvere e 1 bustina di vanillina)
    1 cucchiaio di liquore all'anice (se piace)

    Ingredienti per cospargere:
    Zucchero a velo q.b.
    Ingredienti per friggere:
    Olio di semi q.b. (le castagnole quando friggono devono poter galleggiare)

    Mettete in una ciotola la farina, le uova, lo zucchero, il burro, la vanillina, il sale , la scorza grattugiata del limone, il liquore e il lievito;
    lavorate gli ingredienti fino ad amalgamarli e impastate fino ad ottenere un composto morbido (ma non molle) liscio e compatto.
    Lasciate riposare l'impasto per qualche minuto e poi formate dei cordoncini di pasta dello spessore di un paio di centimetri circa e tagliateli a pezzetti grandi come delle grosse nocciole. Formate con i palmi delle mani delle palline e friggetele un po’ alla volta in abbondante olio e a fiamma bassa, rigirandole nella padella finchè risulteranno ben gonfie e dorate e cominceranno a galleggiare.
    Una volta pronte, fate asciugare le vostre castagnole su un foglio di carta assorbente, spolverizzatele con dello zucchero a velo e... Buon Carnevale!