Parmigiano Reggiano
Parmesaani (Parmigiano-Reggiano) on italialainen pitkään kypsytetty kova juusto. Juusto valmistetaan pastöroimattomasta lehmänmaidosta, ja sen kypsytysaika vaihtelee laadun mukaan 12–40 kuukauden välillä. Parmesaanit ovat suurikokoisia: kokonainen juustokiekko painaa 24–40 kg. Parmesaani on tärkeä raaka-aine monessa italialaisessa ruoassa, ja si...
Parmesaani (Parmigiano-Reggiano) on italialainen pitkään kypsytetty kova juusto. Juusto valmistetaan pastöroimattomasta lehmänmaidosta, ja sen kypsytysaika vaihtelee laadun mukaan 12–40 kuukauden välillä. Parmesaanit ovat suurikokoisia: kokonainen juustokiekko painaa 24–40 kg. Parmesaani on tärkeä raaka-aine monessa italialaisessa ruoassa, ja sitä suositellaan myös raskaana oleville sekä iäkkäämmille henkilöille korkean kalsium pitoisuutensa vuoksi. Se toimii hyvin myös sellaisenaan pöytäjuustona esimerkiksi viinirypäleiden kera. Ihanaa naposteltavaa, suolaista ja raikasta! Mikäli Parmesaania käyttää pöytäjuustona, voi päälle lisätä vaikkapa tilkan viinietikkaa. Parmesaani sopii täydellisesti myös raastettuna pastan joukossa, salaatin joukossa, leikkeileiden (Bresaola, Carpaccio) päällä kera rucolan ja oliiviöljytilkan. Parmesaani on yksi länsimaisen keittiön käytetyimmistä juustoista. Parmesaanilla on EU:n alkuperänimisuoja ja sitä saa valmistaa vain Parman, Reggio Emilian, Modenan, Bolognan ja Mantovan maakunnissa.
Еще

Parmigiano Reggiano Товаров: 7.

Показано 1 - 7 из 7 товаров
Показано 1 - 7 из 7 товаров