Coppa
Capocollo/coppa: Tämä keski- ja eteläitalialainen erikoisuus ei ole tehty hakatusta (eli nykyisin jauhetusta) lihasta, kuten tavallinen makkara, vaan pitkistä kokolihan suikaleista, jotka on ensin suolattu ja viinissä marinoitu. Sen jälkeen ne pyöritellään pippurissa, niputetaan pitkiksi pötköiksi ja pujotetaan suoliin. Pötköt kuivataan puutikku...
Capocollo/coppa: Tämä keski- ja eteläitalialainen erikoisuus ei ole tehty hakatusta (eli nykyisin jauhetusta) lihasta, kuten tavallinen makkara, vaan pitkistä kokolihan suikaleista, jotka on ensin suolattu ja viinissä marinoitu. Sen jälkeen ne pyöritellään pippurissa, niputetaan pitkiksi pötköiksi ja pujotetaan suoliin. Pötköt kuivataan puutikkuihin sidottuina kylmässä savussa, irrotetaan tikuista ja ripustetaan narulla nippuihin. Paikallisia variaatioita on hyvin monia. Eräs muoto on capocollo pugliese eli apulialainen capocollo, joka on muita paljon pienempikokoinen sekä voimakkaammin savustettu sekä chilillä tuliseksi maustettu. Se voidaan kesäisin säilyttää oliiviöljyyn upotettuna. Makkaran nimi tulee italian sanoista capo, 0pää, ja collo, kaula. Raaka-aineena käytetään siis eläimen pään ja niskan pitkiä, sitkeitä lihaksia. – Saman tapainen tuote on coppa, joka on paksumpaa, sian niska- ja selkäfileestä suolattua ja kuivattua tavaraa. Tästä enemmän *kinkkutiedostossa.
Еще

Coppa Имеется 1 товар.

Показ 1 - 1 из 1 товара
Показ 1 - 1 из 1 товара