Balsamiviinietikka-kastike 500 g. Ponti Näytä suurempana

Balsamiviinietikka-kastike 500 g. Ponti

New product

Balsamiviinietikka-kastike. 500 gr

Tiedot

Tuotetta ei ole varastossa

8,50 € sis. alv

Lisätiedot

Paino500 gr.

Tiedot

Perinteinen tuote joka on valmistettu käyttäen valkoista Trebbiano viinirypälemehua sekä etikkaa tavanomaisessa muodossa. Balsamiviinietikka on peräisin Modenan ja Reggio Emilian alueelta, jo keskiajalta lähtien: balsamietikan valmistus mainitaan päivätyssä asiakirjassa vuonna 1046. Nykyään perinteinen balsamiviinietikka on varsin käytetty tuote kokkien sekä gourmet-ruoan ystävien kesken.


Balsamiviinietikkaa käytetään salaatinkastikkeena, marinaadina, sekä pelkästään kastikkeena.

Emilia-Romagnan maakunnassa perinteinen etikka useimmiten tarjoillaan muutamana tippana Parmigiano Reggiano- juuston tai mortadellan päällä, aperitiivina. Sitä käytetään säästeliäästi parantamaan pihvien, grillattun kalan tai kananmunien sekä tuoreiden hedelmien kuten mansikoiden ja päärynöiden kera.

Perinteisenen etikka on erinomainen ruoansulatusominaisuuksiltaan.

Nykyään kokit käyttävät balsamiviinietikkaa korostamaan sekä parantamaan tiettyjen ruokalajien makuja, kuten kampasimpukoiden katkarapujen. Sitä voi myös käyttää pelkästään pastan ja risotton kanssa.

Arvostelut

Kirjoita arvostelu

Balsamiviinietikka-kastike 500 g. Ponti

Balsamiviinietikka-kastike 500 g. Ponti

Balsamiviinietikka-kastike. 500 gr

14 muita tuotteita samassa tuoteryhmässä: