Valmit reseptit
Elämä on kuin ruokaresepti. Jos seuraat aina samaa ohjetta, lopputuloksena saat kyllä valmiin aterian, mutta tiedät jo minkä makuinen siitä tulee. Vieraat maistavat ja arvostavat sitä, mutta he myöskin unohtavat sen nopeasti. Tarvitaan aina ripaus nokkeluutta jokaiseen reseptiin jotta se ei unohtuisi viimeisen palan jälkeen.

Täältä löydätte j...
Elämä on kuin ruokaresepti. Jos seuraat aina samaa ohjetta, lopputuloksena saat kyllä valmiin aterian, mutta tiedät jo minkä makuinen siitä tulee. Vieraat maistavat ja arvostavat sitä, mutta he myöskin unohtavat sen nopeasti. Tarvitaan aina ripaus nokkeluutta jokaiseen reseptiin jotta se ei unohtuisi viimeisen palan jälkeen.

Täältä löydätte joitain tyypillisiä italialaisia reseptejä. Kaikkein paras asia on, että te voitte itse toteuttaa nämä reseptit yksinkertaisella tavalla, käyttäen tuotteita jotka löydätte verkkokaupastamme!

Helppo tapa tuoda pala Italiaa kotiisi!
lisää

Valmit reseptit Ei tuotteita tuoteryhmässä.

Alatuoteryhmät

  • Lasagne

    Lasagne on Emilia-Romagnan maakunnalle hyvin tyypillinen ruokalaji. Lasagnesta on olemassa ei variaatioita, riippuen hieman missä maailmankolkassa sitä valmistetaan. Me tutustutamme teidät tyypillissimpään tapaan valmistaa lasagnea: jauheliha- ja valkokastikkeella. 


    Ainekset 4 henkilölle

    ~ 300 -400 grammaa (mieluiten vihreitä) lasagnelevyjä joiden valmistuksessa on käytetty kananmunaa
    ~ 400grammaa jauhelihakastiketta
    ~ 500ml valkokastiketta
    ~ parmiggiano

    Yleensä lasagnelevypakkauksen kyljessä olevassa reseptissä lukee, ettei ole tarpeen keittää levyjä ennen uuniin laittamista. Henkilökohtaisen kokemuksemme perusteella suosittelemme kuitenkin lasagnelevyjen käyttämistä kiehuvassa vedessä n. 5 minuutin ajan ennen uunivuokaan laittamista. Näin lopputuloksesta tulee pehmeämpi ja lasagnen kuiva lopputulos vältetään.

    Kun olet kiehauttanut lasagnelevyt kattilassa, ota esiin uunivuoka. Peitä pohja jauhelihakastikkeella, valkokastikkeella sekä muutamalla hyppysellisellä raastettua parmigianoa. Levitä pohjalle tasaisesti yksi kerros lasagnelevyjä. Toista 4-5 kerroksen verran ( jauhelihakastike, valkokastike, parmigiano, lasagnelevyt). Kerrokset riippuvat ainesten määrästä ja siitä, kuinka monta kerrosta halutaan valmistaa).

    Viimeiseen, eli päällikerrokseen tulee laittaa jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja reippaammanlaisesti parmigianoa.

    Lasagnen paistoaika on n.20min 200 asteessa. Tarkkaile lasagnea uunissa, paistoajan näet myös siitä, kun ylimpään kerrokseen alkaa muodostua rapea kuori. Silloin on aika ottaa lasagne pois uunista.

    Jaa kypsä lasagne veistä käyttäen sopivan kokoisiin annoksiin, ja anna jäähtyä 5-10 minuuttia ennen annoskokojen laittamista lautasille.

    Näin siis valmistetaan Italian Herkkujen kotona lasagne-ateria! Buon appetito!

  • Pizza
    Pizzan valmistusohje:

    Tällä ohjeella Italian Herkut valmistaa joka viikkoiset pizzapäivän pizzat. Tämä ei ole alkuperäisen pizzan valmistusohje, vaan ohje joka on muokkautunut meidän omien kokemustemme ja kokeilujemme perusteella. Raaka-aineet ovat yksinkertaiset, mutta valmistustapa ja raaka-aineiden määrät voivat vaihdella paikasta sekä valmistajasta riippuen.
    Näin tutustutte myös pizzapohjan tekemisessä käytettäviin raaka-aineisiin jotka voittekin tilata helposti suoraan Italian Herkuista.

    Pizzataikinaan tarvitset:
    ~ 500g pizzajauhoja
    ~ 1 teelusikallinen ekstra neitsyt oliiviöljyä
    ~ 1½ teelusikallinen suolaa
    ~ 1 teelusikallinen sokeria (tai hunajaa)
    ~ 2½ teelusikallista kuivahiivaa
    ~ 300ml kädenlämpöistä vettä

    Tomaattikastike:
    ~ 4 teelusikallista ekstra neitsyt oliiviöljyä
    ~ ½ pilkottu sipuli
    ~ 1 valkosipulin kynsi
    ~ 1 teelusikallinen suolaa
    ~ 1 teelusikallinen oreganoa
    ~ 2-3 basilikan lehteä
    ~ tomaattikastiketta

    Pizzapohjan valmistus:
    Lisää jauhot suurehkoon kulhoon. Tee sormella kolo jauhojen keskelle. Ota pieni lasikulho ja lisää 100ml kädenlämpöistä vettä. Lisää kuivahiiva. Kaada vesi jauhokulhoon. Lisää toiseen pieneen kulhoon 100ml kädenlämpöistä vettä, johon lisäät joukkoon suolan. Lisää ekstra neitsyt oliiviöljy ja kaada seos jauhokulhoon. Ota viereen hieman jauhoja ja 100ml kädenlämpöistä vettä. Lisää jauhot ja vedet vähitellen saadaksesi koostumuksesta halutunlaisen. Oikeanlainen koostumus on pehmeä ja hieman elastinen (käytetyistä jauhoista riippuen tähän saatetaan tarvita hieman vettä).
    Jatka taikinan vaivaamista kunnes se on sileä ja pehmeä. Lisää hieman jauhoa ison kulhon pohjalle, ja laita taikina kulhoon (muista että taikinasta tulee kaksinkertainen kohotessa). Peitä kulho puhtaalla liinalla, laske kulho huoneenlämpöiseen, vedottomaan tilaan, kuten esimerkiksi uuniin.
    Anna taikinan kohota n.2 tuntia, jonka jälkeen nosta pizzataikina puhtaalle tasolle. Tätä ohjetta seuraten pitäisi tulla kaksi pellillistä taikinaa, josta riittää 4 henkilölle.

    Tomaattikastikkeen valmistus:
    Tavallisesti pizzerioissa käytetään ainoastaan tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia. Ei siis ole välttämätöntä käyttää tomaattikastiketta. Mutta tämä ohjehan on Italian Herkkujen soveltama, ja meillä käytetään tomaattikastiketta joka valmistetaan joka kerta seuraavanlaisesti:
    Paista sipuli ja valkosipuli kattilassa oliiviöljyn kera. Kun sipuli ja valkosipuli ovat kuullottuneet, lisää tomaattikastike kattilaan. Lisää hyppysellinen suolaa, oreganoa, basilikaa ja puoli lasia vettä. Anna padan porista n.20-30min.
    Neuvo: tomaattikastike on helpompi levittää pizzan päälle (ja parempi myös lapsille jotka eivät halua nähdä vihannesten paloja ruuassa ) jos ensin sileytät sen ensin sauvasekoittimella.
    Pizzan valmistus:
    Jaa taikina kahteen osaan. Jaa useampaan osaan jos haluat tehdä usean pienemmän pizzan. Kauli pizzaphjat sopivan kokoisiksi, jotta ne mahtuvat uunipellille. Kun olet kaulinut taikinan, nosta pizzapohjat leivinpaperin päälle. Tässä vaiheessa levitä tomaattikastike ja mozzarella (kahdelle pellilliselle pizzaa riittää neljä 125gramman mozzarellaa). Lisää lisukkeet oman maun mukaan.
    Huom! suosittelemme lisäämään kuivat lisukkeet (kuten salamin) ennen mozzarellaa. Näin vältät salamin kuivumisen uunissa.

    Suosittelemme paistamaan pizzat 225 asteessa tavallisessa, ei kiertoilmauunissa. Kiertoilmauuni estää pizzan kohoamisen. Paistoaika on n. 15-20min / pelti. Kannattaa muistaa vaihtaa peltien paikkaa viiden minuutin välein tasaisen kypsymisen takaamiseksi.

    Ei muuta kuin BUON APPETITO!
  • Strozzapreti Pasticciati
    Tänään Italian Herkkujen lounaspöydässä syötiin strozzapreti-pastaa ja pasticciato-kastiketta (bolognese-kastike + kerma). Alla ohje, joka saa taatusti veden kielelle!

    -Neljälle

    -400g strozzapreti-pastaa
    -300g jauhelihakastike
    -125ml kerma
    -100gr kinku
    - parmigiano qb.

    Lisää strozzapreti-pasta kiehuvaan veteen. Lisää suola oman maun mukaan. Anna kiehua n.10-13 minuuttia. Strozzapreti-pastan kiehuessa, ota paistinpannu ja lämmitä siinä kastike miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon puolet kermasta ja sekoita. Tehdäksesi kastikkeesta vielä maukkaampi, lisää joukkoon 100grammaa kinkku suikaleina / paloina sekä raasta joukkoon Parmiggiano Reggiano –juustoa.
    Kun strozzapreti-pasta on kypsää (saavat jäädä hieman kovemmiksi, “al dente”, kuin tavallinen pasta) kaada vesi pois ja lisää paistinpannulle kastikkeen joukkoon hetki sekoittaen.
    Ei muuta kuin Buon Appetito!
  • Piadina
    Piadina on tyypillinen Romagnan alueen tuote, joka on suosittu niin arkena kuin juhlapäivinäkin.

    Piadat ovat pehmeitä, litteitä leipiä, joita voidaan käyttää monin eri tavoin. Ne voivat olla makeita tai suolaisia - esimerkiksi täytteeksi sopii pehmeää juustoa, kinkkua tai tomaattia, mozzarellaa ja rucolaa. Jos taas halaut tehdä makean piadan, sopii täytteeksi Nutella. Aitojen piadinojen valmistuksessa käytetään sian rasvaa, joka kannattaa ottaa huomioon jos on ruoka-aine rajoituksia.

    Tänä iltana pyödästä löytyi seuraavanlaisia piadinoja:

    ~ piadina mortadellalla ja Parmigiano Reggiano
    ~ piadina speckillä ja salaatilla
    ~ piadina tonnikalalla, majoneesilla, tuoreilla tomaateilla ja salaatilla
    ~ piadina ilmakuivatulla kinkulla, mozzarellalla ja rucolalla


    Helppo, nopea ja erittäin maukas ateria joka on perheen pienempienkin mieleen!
  • Spianata
    Spianata! (Romagnan maakuntalaisille), muille focaccia, schiacciata jne.
    Kuka ei vielä tunne spianataa tässä lyhyt esittely:

    Focaccia on suosittua Italiassa, jossa sitä syödään esimerkiksi oliiviöljyllä ja yrteillä maustettuna sekä vihanneksilla, juustolla tai lihalla päällystettynä. Yleensä sekä leipä että päällysteet paistetaan samalla kertaa.
    Uskotaan, että muinaiset etruskit tai kreikkalaiset olisivat kehittäneet alkuperäisen reseptin, mutta nykyisin focaccia mielletään ligurialaiseksi ruoaksi.

    Focaccia syödään sellaisenaan tai pääruoan lisukkeena. Sitä käytetään myös kerrosvoileipien leipänä.

    Focaccia-taikina tehdään gluteenipitoisista jauhoista, öljystä, vedestä, sokerista ja leivinhiivasta.
    Focaccian taikina muistuttaa pizzataikinaa. Taikinan pintaa rikotaan haarukalla, jotta hiivan muodostama hiilidioksidi pääsee pakenemaan leivästä, eikä pullistaisi leivän sisään "taskuja".

    Spianatan ainekset:

    ~500grammaa jauhoja
    ~300ml vettä
    ~3 lusikallista oliiviöljyä
    ~2 teelusikallista suolaa
    ~3 teelusikallista hiivaa
    ~1 teelusikallinen sokeria
    ~merisuolaa maun mukaan
    ~rosmariinia maun mukaan

    Taikinan valmistus:

    Lisää jauhot suurehkoon kulhoon. Tee sormella kolo jauhojen keskelle. Ota pieni lasikulho ja lisää 100ml kädenlämpöistä vettä. Lisää kuivahiiva. Kaada vesi jauhokulhoon. Lisää toiseen pieneen kulhoon 100ml kädenlämpöistä vettä, johon lisäät joukkoon suolan. Lisää ekstra neitsyt oliiviöljy ja kaada seos jauhokulhoon. Ota viereen hieman jauhoja ja 100ml kädenlämpöistä vettä. Lisää jauhot ja vedet vähitellen saadaksesi koostumuksesta halutunlaisen. Oikeanlainen koostumus on pehmeä ja hieman elastinen (käytetyistä jauhoista riippuen tähän saatetaan tarvita hieman vettä).
    Jatka taikinan vaivaamista kunnes se on sileä ja pehmeä. Lisää hieman jauhoa ison kulhon pohjalle, ja laita taikina kulhoon (muista että taikinasta tulee kaksinkertainen kohotessa). Peitä kulho puhtaalla liinalla, laske kulho huoneenlämpöiseen, vedottomaan tilaan, kuten esimerkiksi uuniin.
    Anna taikinan kohota n.2 tuntia, jonka jälkeen nosta pizzataikina puhtaalle tasolle. Tätä ohjetta seuraten pitäisi tulla kaksi pellillistä taikinaa, josta riittää 4 henkilölle.

    Spianatan valmistus:

    Levitä taikina tasaisesti jauhoja ja kaulinta apuna käyttäen. Ota leivinpaperi, levitä 2 lusikallista oliiviöljyä leivinpaperi päälle ja levitä taikina leivinpaperille. Voitele taikina oliiviöljyllä ja lisää päälle merisuolaa sekä rosmariinia maun mukaan. Laita taikina uunipellille ja uuniin (älä laita uunia päälle, ainoastaan valo!) kohoamaan 30-40 minuutiksi.

    Taikinan kohoamisen jälkeen laita uuni päälle 200 asteeseen. Kun uunilämpötila on 200°, voi taikinan laittaa uuniin n.30 minuutiksi, tai kunnes pinta on kauniin ruskea päältä.

    Anna spianatan jäähtyä ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Spianatan kera sopii erittäin hyvin eri leikkeleet ja juustot.
  • Tiramisù
    Tässä ohje:
    Tiramisu 4 annosta

    ~250gr mascarpone-juustoa
    ~3 munaa
    ~120gr sokeria
    ~4 kuppia kahvia
    ~100 g Savoiardi-keksejä
    sokeritonta kaakaojauhetta

    1. Jaa keltuaiset ja valkuaiset tarkasti. Vatkaa valkuaiset. Lisää valkuaisten joukkoon puolet sokerista. Vatkaa kiinteäksi vaahdoksi.
    2. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon Mascarpone-juusto puulusikalla varovasti nostellen. Samoin valkuaisvaahto.
    3. Kaada kylmä kahvi erilliseen kulhoon ja kieräytä siinä NOPEASTI Savoiardi-keksejä sen verran, että n. 5 cm.korkean uunivuokasi pohja täyttyy.
    4. Kaada päälle aikaisemmin valmistamasi mascarponevaahto. Tasoita.
    5. Toista kohdat 3 ja 4. Näin saat useamman kerroksen Tiramisua. Tässä vaiheessa halutessasi voit lisätä joukkoon suklaahippuja.
    6. Ripota päälle siivilällä kaakaojauhetta niin paljon, että pinta on täysin peitossa.
    7. Laita jääkaappiin n.kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.
  • Jauhelihakastikke
    Teille, ketkä haluatte tehdä kaiken alusta saakka itse, annamme Italian Herkkujen reseptin jauhelihakastikkeen tekoon.

    Jauhelihakastikkeen ohje:

    ~Porkkana/selleri/sipuliseos
    ~300grammaa naudan jauhelihaa
    ~3 suurta salsicca-tuoremakkaraa (tai 300grammaa porsaan jauhelihaa sekä hyppysellinen
    ~suolaa ja mustapippuria)
    ~1 lasi punaviiniä
    ~1 tuubi tomaattipyreetä
    ~1 teelusikallinen suolaa

    Valmistus: lisää pannulle oliiviöljyä sekä porkkana/selleri/sipuliseos. Anna kuullottua hetken.
    Lisää jauheliha ja tuoremakkarat (tai porsaan jauheliha sekä suola/pippuri).
    Kun liha on ruskistunut, lisää punaviini ja anna kiehua muutaman minuutin ajan.
    Lisää vettä niin, että jauheliha peittyy kokonaan.
    Lisää 1 tuubi tomaattipyreetä ja teelusikallinen suolaa. On tärkeää antaa kastikkeen tekeytyä alhaisessa lämpötilassa ainakin kahden tunnin ajan tai ainakin kunnes kastikeen koostumus on tiivis.
    Pitkä keittoaika sallii makujen sekoittumisen keskenään tuoden kaikkien ainesten maun esille valmiissa kastikkeessa.
  • Valkokastikkeen
    Teille, ketkä haluatte tehdä kaiken alusta saakka itse, annamme Italian Herkkujen reseptin valkokastikkeen tekoon.

    Ainekset
    1 litra maitoa
    80grammaa voita
    jauhoja
    ½ teelusikallista suolaa

    Valmistus: laita voikimpale kattilaan, anna sulaa ja lisää jauhoja sen verran että voi kiinteytyy jatkuvasti sekoittaen. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.
    Seoksesta pitäisi tulla kiinteä. Ota kattila liedeltä ja lisää kädenlämpöinen maito puulusikalla sekoittaen.
    Laita kattila uudelleen liedelle, matalaan lämpötilaan kunnes valkokastike alkaa kiehua.
    Lisää suola ja valkokastike on valmis!

    Halutessaan voit lisätä muskottipähkinää ohjeeseen.
  • Palkokasvikeitto, La...
    Ainekset neljälle henkilölle:
    350grammaa palkokasviminestronea
    puolikas sipuli
    2 kuorittua tomaattia
    ekstra neitsyt oliiviöljyä
    suolaa
    pippuria
    Palkokasvit minestrone 500 gr, La Madre Terra

    Lisää pannulle 8 lusikallista oliiviöljyä. Ruskista sipuli pannulla.
    Lisää pannulle kuorettomia tomaatteja ja anna maustua.
    Lisää palkokasvisekoitus pannulle (tätä ennen palkokasviminestrone on täytynyt laittaa likoamaan veteen vähintään 8 tunniksi.)
    Kun palkokasvisekoitus on pannulla, peitä vedellä ja mausta suolalla.
    Keitä pannulla kunnes palkokasvisekoitus on kypsää.
    Puolet palkokasvisekoituksesta täytyy jauhaa vihannesmyllyn läpi ja sekoittaa pannulla olevien kanssa taas yhteen. Nauti oliiviöljytilkan ja mustapippurin kera.
  • Gnocchi di patate
    Gnocchien valmistaminen sprint-jauhoja käyttämällä on huomattavasti nopeampaa ja yksinkertaisempaa kuin traditionaalisella tavalla valmistaminen.

    Valmistaaksesi esimerkiksi 500grammaa gnoccheja (3 annosta) kaada 250 grammaa gnocchi sprint -jauhot sekoittaen 250ml:n kylmää vettä. Älä kaada vettä jauhojen joukkoon, vaan päinvastoin.

    Työstä taikinaa kunnes se on sileää ja notkeaa.

    Jaa taikina moneksi pitkäksi pitkoksi, paksuudeltaan pitkot saavat olla n.2-3cm. Leikkaa pitkot pieniksi gnocchipaloiksi. Nosta palat jauhoitetulle pinnalle.

    Vedä gnocchipalat "riga gnocchi" -keittiötyövälineen päällä kevyesti peukalolla painaen.

    Jätä gnocchit lepäämäät 15 minuutiksi.

    Valmiit gnocchit voi hyvin myös pakastaa ennen keittämistä, myöhempää käyttöä varten.

    Keitä gnocchit kattilassa runsaassa, kiehuvassa vedessä (lisää suola) n.1-2 minuuttia. Ota gnocchit kattilasta heti niiden tullessa pintaan.

    Tarjoile itsevalitseman kastikkeen kanssa. Buon appetito!

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    Ainekset
    1kg perunoita
    1 kananmuna
    300grammaa jauhoja
    suola

    Gnocchien valmistus aloitetaan perunoista: pese perunat, mutta älä kuori. Laita perunat kattilaan kiehuvaan suolattuun veteen. Suosittelemme gnocchien tekoon käytettävän jauhoisia punaisia perunoita.

    Kuori keitetyt perunat lämpiminä, muussa ne ja laita ne jauhoitetulla pinnalle.

    Lisää hyppysellinen suolaa, jauhot ja työstä kunnes taikina on jämäkkää mutta pehmeää. Lisää kananmuna ja jatka taikinan työstämistä kunnes taikina on sileää ja jämäkkää.

    Jaa taikina moneksi pitkäksi pitkoksi, paksuudeltaan pitkot saavat olla n.2-3cm. Leikkaa pitkot pieniksi gnocchipaloiksi. Nosta palat jauhoitetulle pinnalle.

    Vedä gnocchipalat "riga gnocchi" -keittiötyövälineen päällä kevyesti peukalolla painaen.

    Jätä gnocchit lepäämäät 15 minuutiksi.

    Valmiit gnocchit voi hyvin myös pakastaa ennen keittämistä, myöhempää käyttöä varten.

    Keitä gnocchit kattilassa runsaassa, kiehuvassa vedessä (lisää suola) n.1-2 minuuttia. Ota gnocchit kattilasta heti niiden tullessa pintaan.

    Tarjoile itsevalitseman kastikkeen kanssa. Buon appetito!

    Gnoccheja voi valmistaa erivärisiä, esimerkiksi lisäämällä lusikallinen tomaattikastiketta, keitettyä pinaattia tai mustekalan mustetta (lisää vain jos tarjoilet gnocchit kalakastikkeen kanssa).

  • Fiocchetti,...
    Chiacchiere, tyypillinen italialainen herkku, jolla on myös monta muuta paikallisesti vaihtuvaa nimeä. Chiacchieret ovat karnevaaliherkku, jota esiintyy vain karnevaaliaikaan.
    Chiacchieret voivat olla joko kapeita suikaleita jotka on väännetty solmun muotoisiksi (tästä syystä joillain alueilla niitä kutsutaankin fiocchetteiksi) tai ne voidaan toki valmistaa minkä muotoisiksi tahansa.
    Me kutsutaan näitä herkkuja kuitenkin fiocchetteiksi. :)
    Tässä Italian Herkkujen Nonnan resepti fiocchettien valmistamiseen: (muistutamme että tämäkin resepti voi vaihdella tekijän mukaan. Tässä, kuten muissakin resepteissä, kerromme kuinka meillä on tapan tehdä. :) )

    Ainekset:
    - 2 kananmunaa
    - 200grammaa jauhoja
    - 25 grammaa voita
    - 25 grammaa sokeria
    - 1/2 pss lievito vanigliato (tai 6 grammaa leivinjauhetta 1 ja 1 tl vaniljasokeria)
    - hyppysellinen suolaa

    - auringonkukkaöljyä niin, että castagnolet kelluvat kattilassa
    - tomusokeria

    Sekoita ainekset keskenään ja työstä taikinaa kunnes se on tasaista ja venyvää. Muodosta taikinasta pallo, peitä se pyyhkeellä ja jätä tekeytymään 30 minuutiksi.
    Työstä taikinaa vielä lopuksi muutama minuutti, jonka jälkeen kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta ohuita, n.8cm levyitä suikaleita. Leikkaa suikaleet suorakaiteen muotoisiksi ja tee kaksi viiltoa pituussuunnassa suorakaiteen keskelle.
    Friteeraa fiocchettit, muutama kerrallaan runsaassa öljyssä, nosta fiocchettit ylös reikäkauhalla kun ne ovat saaneet hieman väriä ja laske ne (talous)paperin päälle. Fiocchettien jäähdyttyä ripottele päälle tomusokeria.
  • Castagnole
    Castagnolet ovat karnevaaliherkku jota esiintyy Italian joka kolkassa karnevaalien aikaan.
    Tärkeimmät ainesosat ovat kananmunat, sokeri, jauhot ja voi. Niistä valmistetaan pieniä palloja jotka keitetään kiehuvassa öljyssä. Päälle ripotellaan tomusokeria ja joissain tapauksissa alchermesta (likööri) tai hunajaa. Castagnoleista esiintyy kahta varianttia: ilman täytettä ja vaniljakreemitäytteellä / kermala tai suklaatäytteellä. Yksi variantti on myös uunissa valmistetut castagnolet.

    Tässä Italian Herkkujen resepti castagnolien valmistukseen :)

    Ainekset:
    - 200 grammaa jauhoja
    - 50 grammaa sokeria
    - ½ raastettu sitruunankuori
    - 40 grammaa voita
    - 2 kananmunaa
    - hyppysellinen suolaa
    - 1 pss lievito vanigliato (tai 8 grammaa leivinjauhetta ja 1 tl vaniljasokeria)
    - 1 lusikallinen anislikööriä (halutessa)
    - auringonkukkaöljyä niin, että castagnolet kelluvat kattilassa

    Laita jauhot kulhoon, kananmunat, sokeri, voi, lievito vanigliato, suola, raastettu sitruunankuori ja likööri. Sekoita keskenään kunnes seoksesta tulee tasainen. Työstä taikinaa käsin kunnes siitä tulee pehmeä, tasaista ja kiinteää.
    Anna kohota muutama minuutti. Ota taikinasta pitkiä suoria muutaman senttimetrin paksuisia pätkiä ja leikkaa ne paloiksi. Pyöritä palloiksi ja keitä auringonkukkaöljyssä muutama castagnole kerrallaan, kääntäen välillä pannulla kunnes ne ovat turvonneita ja kullanruskeita ja kunnes castagnolet tulevat pinnalle.
    Kun castagnolet ovat valmiita, anna niiden kuivua talouspaperin päällä, ripottele päälle tomusokeria ja ei muuta kuin Buon Carnevale!