Balsamietikat
Balsamietikka on keitetystä rypälemehusta valmistettu etikkalaatu. Aito balsamietikka on hyvin kallista ja siirappimaista. Useimmiten balsamietikkana myydään väärennöksiä. Aitoa balsamietikkaa valmistetaan vain Modenassa ja Reggio Emiliassa Italiassa, ja sitä kutsutaan erotuksena väärennöksistä italiankielisellä nimellä aceto balsamico tradizio...
Balsamietikka on keitetystä rypälemehusta valmistettu etikkalaatu. Aito balsamietikka on hyvin kallista ja siirappimaista. Useimmiten balsamietikkana myydään väärennöksiä. Aitoa balsamietikkaa valmistetaan vain Modenassa ja Reggio Emiliassa Italiassa, ja sitä kutsutaan erotuksena väärennöksistä italiankielisellä nimellä aceto balsamico tradizionale, "perinteinen balsamietikka". Balsamietikan valmistus aloitetaan keittämällä tuoretta rypälemehua hitaasti, kunnes sen tilavuus on pienentynyt puoleen tai kolmannekseen alkuperäisestä. Tiivistetty mehukeite käy puutynnyreissä tai metallitankeissa kahdesta neljään vuotta, minkä jälkeen sitä varastoidaan vielä vuosia. Varastoinnin aikana balsamietikka tiivistyy ja väkevöityy entisestään. Vähintään 12 vuotta vanha aito balsamietikka maksaa 750 euroa litralta tai enemmän.

Käyttö: Parhaimmillaan Aceto Balsamico on italialaisen keittiön hapanimeläkastikkeissa, salaattikastikkeissa, pihvien haudutusliemissä, grillatun lihan mausteena, paahdettujen tai marinoitujen vihannesten seurassa ja tuoreiden mansikoiden maustajana. Modenan seudun erikoisuutena mainitaan balsamiviinietikalla maustetut ankeriaat.
Täyteläisen tummuutensa ansiosta balsamiviinietikka antaa kastikkeille kauniin värin ja koska etikan maku on balsamiviinietikassa hyvin mieto, voidaan sillä maustettuja ruokia nauttia viinin kera.
Balsamiviinietikka sopii muun muassa seuraaviin ruokalajeihin:
· salaatteihin ja salaatinkastikkeisiin
· pöytäetikaksi
· kastikkeisiin antamaan makua ja väriä
· marinadeihin
· pihvien haudutuskastikkeisiin
· grilliresepteihin
· graavilohelle
· paistettuun sipuliin
· marinoituihin kasvisruokiin
· tuoreille mansikoille
lisää

Balsamietikat 15 tuotetta

Näytetään 1 - 15 / 15 tuotteesta
Näytetään 1 - 15 / 15 tuotteesta