Juustot
Ota yhteyttä : info@italianherkut.fi

Juustot 20 tuotetta

Alatuoteryhmät

 • Parmigiano Reggiano
  Parmesaani (Parmigiano-Reggiano) on italialainen pitkään kypsytetty kova juusto. Juusto valmistetaan pastöroimattomasta lehmänmaidosta, ja sen kypsytysaika vaihtelee laadun mukaan 12–40 kuukauden välillä. Parmesaanit ovat suurikokoisia: kokonainen juustokiekko painaa 24–40 kg. Parmesaani on tärkeä raaka-aine monessa italialaisessa ruoassa, ja sitä suositellaan myös raskaana oleville sekä iäkkäämmille henkilöille korkean kalsium pitoisuutensa vuoksi. Se toimii hyvin myös sellaisenaan pöytäjuustona esimerkiksi viinirypäleiden kera. Ihanaa naposteltavaa, suolaista ja raikasta! Mikäli Parmesaania käyttää pöytäjuustona, voi päälle lisätä vaikkapa tilkan viinietikkaa. Parmesaani sopii täydellisesti myös raastettuna pastan joukossa, salaatin joukossa, leikkeileiden (Bresaola, Carpaccio) päällä kera rucolan ja oliiviöljytilkan. Parmesaani on yksi länsimaisen keittiön käytetyimmistä juustoista. Parmesaanilla on EU:n alkuperänimisuoja ja sitä saa valmistaa vain Parman, Reggio Emilian, Modenan, Bolognan ja Mantovan maakunnissa.
 • Grano Padano
  Grana Padano on italialainen, raakamaidosta valmistettu puolirasvainen, kova juusto. Grana Padanoa on valmistettu Po-joen laaksossa 1100-luvulta alkaen. Grana Padanon paino on 24–40 kilogrammaa ja sen läpimitta on 35–45 senttimetriä. Juusto kypsyy 12–24 kuukauden ajan. Väriltään Grana Padano on valkeaa tai oljenkeltaista. Ominaisuuksiltaan Grana Padano muistuttaa parmesaania (Parmigiano Reggiano), johon se myös usein harhaanjohtavasti sekoitetaan. Grana Padano on kuitenkin edullisempaa kuin parmesaani.Grana Padanon maku on mieto, hiukan hapokas ja aromaattinen. Sen rasvapitoisuus on 32 % kuiva-aineesta. Se sopii nautittavaksi siivutettuna tai kypsänä raastettavaksi. Viiniksi sen kanssa sopii punaviini. Myös Grana Padano sopii täydellisesti raastettuna pastan joukossa, salaatin joukossa, leikkeileiden (Bresaola, Carpaccio) päällä kera rucolan ja oliiviöljytilkan
 • Pecorino
  Pecorino on yleisnimitys italialaisille lampaan täysmaidosta valmistetuille juustoille. Monet niistä sopivat hyvin raastettavaksi.Juuston nimi tulee italiankielen sanasta pecora, joka tarkoittaa lammasta. Pecorino-juustoja on useita eri tyyppisiä: pecorino romano on rakenteeltaan saman tyyppinen kuin parmesaani; pecorino pepatossa on kokonaisia mustapippureita mausteena; pecorino sardo on valmistettu Sardiniassa.
 • Scamorza
  Scamorza is an Italian cow's milk cheese, similar to mozzarella. It can also be made from other milks, but that is less common.Smoked Scamorza Scamorza is a plastic curd cheese, in which the fresh curd matures in its own whey for several hours to allow acidity to develop by the process of lactose being converted to lactic acid. Artisanal cheesemakers generally form the cheese into a round shape, and then tie a string around the mass one third of the distance from the top, and hang to dry. The resulting shape is pear-like. This is sometimes referred to as "strangling" the cheese. The cheese is usually white in color unless smoked. When smoked, the color is almond with a lighter interior. Scamorza can be substituted for mozzarella in most dishes as can any other cheese but the resulting taste will be much stronger and more dominant. It is reputed to melt better in baking. Using the smoked variety adds a nice background flavor in replacement of mozzarella. In Italy, scamorza is more commonly made in the south rather than the north. Technically, scamorza is a product of Puglia, where it is made throughout Bari Province However, it is available across the country, both in the unsmoked and smoked forms. Mario Batali cites grilled scamorza as a traditional dish in Neapolitan cooking.Scamorza in Bari is made from sheep's milk. This is not necessarily true of cheeses called scamorza outside the EU.
Näytetään 1 - 20 / 20 tuotteesta
Näytetään 1 - 20 / 20 tuotteesta